Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Kilfrost GEO - miljövänlig geoenergi

Geoenergi, eller geotermisk energi, har blivit allt mer populärt i de nordiska länderna. Vår berggrund är väl lämpad för detta, rena utnyttjande av energi som ligger under våra fötter. Vi på Energy Rent vill bidra till att fler människor använder sig av grön energi och vi har spetskompetens inom miljövänlig tillfällig värmeöverföring. Vi levererar komponenter som värmeväxlar och Kilfrost GEO som är en miljövänlig värmeöverföringsvätska. Detta i tillägg av våra huvudområden som är uthyrning av tillfällig värme och kylning.

Här har vi exempel på lösningar för mobila värmepumpar för ditt projekt.

Geoenergi med Kilfrost GEO i tillfällig byggvärme

Energy Rent är experter på tillfällig värme, och energibrunnar med användning av Kilfrost GEO, som är ett utmärkt alternativ för de flesta behov. Soluppvärmning och geotermisk energi från jordens inre har inneburit att det finns stora mängder energi lagrad i jordgrunden. Med ett kollektorsystem kan du enkelt hämta denna energi och använda den för att värma upp eller kyla ner allt från små byggnader till större byggplatser. Vid hjälp av jordvärmen undviker man att värmepumpens effektfaktor går ner vid kalla utetemperaturer på vintern, så att man får en stabil och bra effekt året runt – oavsett klimat.

Vi på Energy Rent är auktoriserade värmeväxlare och värmeöverföringsdistributörer samt hjälper dig gärna att hitta de rätta lösningarna för dina behov.

Traditionell kylvätska erbjuder på utmaningar

För att utnyttja geotermisk energi krävs en uppsamlare som är fylld med en frostskyddsblandning som genom cirkulation absorberar upp värme och avger den till en värmepump på ytan. De allra flesta samlare har traditionellt använt sig av giftig monoetylenglykol, frätande etanol eller miljövänlig propylenglykol med dålig termisk prestanda, där alla dessa har sina fördelar har de också betydande nackdelar.

Monoetylenglykol vs Kilfrost GEO

Monoetylenglykol (MEG) används ofta i kylvätskor på grund av dess goda effektivitet. Det klassificeras dock som giftigt och anses vara en stor miljörisk om någon form av läckage skulle uppstå.

Kilfrost GEO har åtminstone samma effektivitet och är även miljövänlig.

Etanol vs Kilfrost GEO

Etanolbaserade produkter är inte giftiga på samma sätt som MEG. De har högre värmekapacitet men kräver också mycket energi för att cirkulera i systemet. Samtidigt är etanol väldigt brandfarligt – vilket utgör en risk under transport, installation och lagring. Dessutom kräver etanol mycket mer syre under nedbrytningen om läckage skulle uppstå. Vilket kommer att ha en negativ effekt på ekosystemet i området.

Kilfrost GEO har ungefär samma prestanda som Etanol. Etanol är i sig självt inte giftigt, men klassificeras som brannfarlig,

Propylenglykol vs Kilfrost GEO

Propylenglykol (MPG) är giftfri och inte särskilt brandfarlig. Det anses betydligt bättre för miljön, men måste betala i form av låg effektivitet. MPG-baserad vätskor kräver ännu mer energi än etanol för att cirkulera, vilket överstiger kapaciteten för värmeöverföring.

Kilfrost GEO är miljövänlig som MPG, men den har betydligt högre effektivitet. Detta framträder mycket bra från +5C och ner.

När man väljer vilken vätska man ska använda har man varit tvungen att kompensera för en god effekt med miljövänliga ämnen – eller vice versa. Brittiska Kilfrost har gjort något åt ​​detta genom att producera ett kylvätska specifikt för att öka effektiviteten i värmeöverföringen i system för utnyttjande av geotermisk energi.

Framtidens alternativ

Kilfrost GEO är ett klassificerat giftfritt kylmedel, helt utan MEG, vilket kräver minst energi av alternativen för att röra sig i cirkulationssystemet. Dessutom är den tillverkad av förnybara resurser och kräver mindre syre under nedbrytningen. Kilfrost GEO anses därför vara det mest effektiva alternativet bland kylmedel, förutom att det är helt ofarligt för miljö och hälsa.

Energy Rent har kompetensen

Energy Rent är stolta huvuddistributörer för Kilfrost i Norden. Vi arbetar hårt för att kunna erbjuda miljövänliga lösningar som är fossilfritt och utsläppsfritt för uppvärmning av tex. byggplatser. Vi kan erbjuda Kilfrost GEO som det bästa alternativet för miljövänlig värmeöverföringsvätska till geoenergi. Vi dimensionerar värmeväxlare och värmepumpar enligt Kilfrost GEOs termiska egenskaper. Ta kontakt för en icke-bindande konversation om tillfälliga energibrunnar.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.