Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Uthyrning av mobil värmeväxlare till industri.

Uthyrning värmväxlare

Uthyrning av värmväxlare från Energy Rent

Hos Energy Rent erbjuder vi en bred sortiment av värmväxlare för omedelbar uthyrning. Vårt utbud inkluderar mobila värmväxlare gjorda av olika material som titan och 316 syrafast stål, som passar för de flesta applikationer, både med packningar och lodded.

Visste du förresten att vi också är distributör av värmväxlare och kan skaffa dig en ny växlare för köp? Vi kan leverera kompletta enheter med kopplingar, övergångar och slangar, och till och med tillägga shuntsystem för att ge dig de exakta parametrarna du behöver.

Specialkompetens inom uthyrning av värmväxlare och värmeöverföring

Efter flera års erfarenhet av försäljning hos tillverkare, distribution och uthyrning av värmväxlare, har vi fått specialkompetens inom tillfällig värmeöverföring. Som våra tidigare projekt visar, har vi hanterat ett stort antal uppdrag relaterade till tillfällig värmeöverföring och uthyrning av värmväxlare är en central del av vår expertis.

Uthyrning av värmväxlare till fiskodlingsindustrin

Inom fiskodlingsindustrin är rätt vattentemperatur avgörande när fisken ska släppas ut i vattnet. Vi erbjuder utrustning för både uppvärmning och kylning av havsvatten, brackvatten och sötvatten. För våra kunder inom fiskodlingsindustrin har vi levererat lösningar för att reglera vattentemperaturen och säkerställa optimala förhållanden för setfisk och yngel.

Uthyrning värmväxlare i olika varianter

Huvuduppgiften för värmväxlare är att överföra energi från ett medium till ett annat. De kan också användas för tryckavlastning eller för att skapa ett hydrauliskt skilje mellan två medium. Värmväxlare finns i olika former och storlekar, beroende på användningsområde.

Värmväxlare är en viktig komponent i många industrier och används också i luftkonditioneringssystem och för att kyla ned förbränningsmotorer. De vanligaste typerna av värmväxlare vi erbjuder inkluderar vätska-till-vätska, luft-till-vätska och luft-till-luft värmväxlare.

Produktbilde av varmeveksler he 400c

Dimensionering av värmväxlare för uthyrning

Kostnad och prestanda är två nyckelparametrar som påverkar valet av värmväxlare. En viktig faktor som påverkar priset är LMTD (Log Mean Temperature Difference), som representerar temperaturskillnaden över värmväxlaren.

När vi dimensionerar värmväxlare för uthyrning tar vi hänsyn till en rad parametrar, inklusive kapacitet, temperatur, yta, tryckfall och typen av medium som ska överföra värme. Vi använder avancerade dimensioneringsverktyg som kan anpassas till dina specifika krav för att skräddarsy den mest optimala värmväxlarelösningen.

Kilfrost ALV: en giftfri lösning

Det är också viktigt att välja rätt värmöverföringsvätska för jobbet. Låt oss titta på ett exempel inom livsmedelsindustrin. Här används ofta den giftfria vätskan propylenglykol. Nackdelen med denna vätska är att den blir tjockare vid låga temperaturer, vilket resulterar i ökat tryckfall, minskad prestanda och högre kostnader. Genom att välja den giftfria Kilfrost ALV-vätskan kan du använda en mindre värmväxlare och uppnå betydande kostnadsbesparingar. Kilfrost ALV är särskilt utvecklad för att förbättra både effektiviteten och säkerheten vid lågtemperaturkylning.

Produktbilde av geo kilfrost

Hos Energy Rent har vi expertisen och utrustningen du behöver för att hitta den optimala uthyrningsvärmväxlaren som passar dina behov. Tveka inte att kontakta oss för ett icke-bindande samtal om uthyrning av värmväxlare och tillfällig värmeöverföring.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.