Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Inside fish farming facility

Uthyrning av värme och kylning till vattenbruk

Vi säkerställer perfekt temperaturkontroll. För att upprätthålla optimala förhållanden för fiskens tillväxt och hälsa i uppfödningsanläggningar erbjuder vi skräddarsydda lösningar för värme och kylning. Med vår utrustning kan du upprätthålla den perfekta temperaturen. Energy Rent är experter på uthyrning av kyl- och värmesystem, som säkerställer perfekt temperaturkontroll. Med vår expertis erbjuder vi skräddarsydda lösningar för effektiva resultat.

Uppfödningsindustrin är en viktig industri i Norge, med enorm tillväxtpotential. År 2021 slaktades fisk till ett värde av 116,6 miljarder norska kronor. Efterfrågan ökar stadigt, och landbaserade uppfödningsanläggningar blir allt mer populära.

För optimal tillväxt och behandling av yngel och sjögräs krävs exakta temperaturförhållanden, något vi säkerställer med vår utrustning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Landbaserat vattenbruk

Norrmän har fiske i blodet och industrin har varit en grundpelare i norsk kultur och historia mer än vad vi kan föreställa oss.

Förutom att fånga fisk på öppet hav har vi under de senaste 50 åren byggt fiskodlingar längs hela kusten, och utvecklingen sker snabbare och snabbare. Landbaserade fiskodlingar kan nu vara lösningen på problem som löss, alger och andra fisksjukdomar.

Öka produktionen

Att kunna kontrollera temperaturen är viktigt för en framgångsrik fiskodling. Stian Aspaas och Magne Røe tog över en landbaserad anläggning i Tydal sommaren 2019.

De upptäckte att grundvattnet som kom in var för kallt och installerade en värmepump för att öka temperaturen. Ett enkelt drag, men under varmare förhållanden växte rödingen mycket snabbare och produktionstiden på Norwegian Fish Farms Tydal halverades.

Stabil temperatur

År 2019 kontaktades vi av en stor aktör inom vattenbruksindustrin. De väntade in en stor mängd fiskar men vattnet var inte tillräckligt varmt i anläggningen – då de hämtades direkt från en flod.

Vi fick uppdraget att hyra ut en värmecentral som kunde värma vattnet från 2 till 10 grader på ett snabbt och effektivt sätt – precis vad som behövdes för att anläggningen skulle kunna ta emot fisken.

Mobila lösningar

Som ett av Norges ledande företag inom tillfällig uppvärmning och kylning erbjuder vi på Energy Rent de lösningar som passar dig bäst för att anpassa temperaturen till optimala förhållanden.

Vi har erfarenhet av både uppvärmning för mer tillväxt och kylning för att anpassa sig till tillväxt i överbelastade slakterier.

Vår utrustning kan både värma och kyla ner bräckt vatten och havsvatten – och vi hyr ut titanbytare som fungerar som hydrauliska separatorer.

Image of a mobile waterborne fossil-free heating plant

Du är i trygga händer, låt oss hjälpa dig vidare!