Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Bilde av bygg, miljøvennlig byggvarme

Uthyrning av utsläppsfri och fossilfri byggvärme

Fossilfri byggevarme

Vattenburen värme till byggarbetsplatsen

Vi är ett ledande företag inom utsläppsfria värmecentraler. Till exempel diskuterar vi i artikeln om fossilfri byggvärme olika metoder vi har för miljövänlig byggvärme.
Produkterna i vår portfölj består av lösningar som redan är – eller kan anpassas till en grön framtid. Vi arbetar hårt för att snabbt anpassa oss till de innovativa lösningar som marknaden och miljön kräver.
Energy Rent hyr ut system för vattenburen värme som uppfyller morgondagens krav och ger dig ett optimalt klimat på byggarbetsplatsen.
Slipp att flytta runt på värmesystemen och fokusera på jobbet du ska utföra: Välj vattenburen värme till byggarbetsplatsen.
Flera kommuner och offentliga instanser har redan ställt krav på fossilfria byggarbetsplatser. Oslo har satt ett krav på utsläppsfri uppvärmning till 2025, och innan 2030 ska staden uppnå en 95 % CO2-reduktion.

Vilka lösningar kan man använda för att uppnå dessa mål?

Idag används främst fossila energikällor för uppvärmning på byggarbetsplatser, och särskilt diesel och propan används som energikällor.

För att möta kraven på fossilfri uppvärmning måste man övergå till alternativ som värmepumpar, vattenburen värme, elektropannor och vätgas – mobila och effektiva värmekällor.

Om man väljer att använda en vatten-till-vatten värmepump med energibrunn som värmekälla, är det bra att veta att det finns ett grönt alternativ till etanol och glykol, som är de vanligaste värmeöverföringsvätskorna. Här kan du läsa mer om Kilfrost GEO.

Fossilfri byggarbetsplats

En stor fördel med att använda till exempel fossilfri vattenburen värme är att systemet inte tillför fuktighet i luften, vilket ofta är en utmaning om du använder direkteldade propananläggningar eller koksanläggningar.

Det ger en jämn temperaturprofil, som tillsammans med dammfilter säkerställer hög komfort. Energy Rent har uthyrning av system för byggvärme, som ger ett idealiskt inomhusklimat och som är perfekt för att slutföra projekt, till exempel när målningen ska torka.

Fossilfri Byggvarme

Utsläppsfri byggarbetsplats

År 2020 hade vi uthyrning av vattenburen värme samt två industriella värmepumpar till Velodromen på Sola. Ett steg närmare en utsläppsfri byggarbetsplats, vilket självklart är vårt mål. Allt fler byggarbetsplatser kräver ett vätskeburet distributionssystem för värme, bland annat för att undvika fukt i luften. Detta är till exempel särskilt viktigt vid gjutning av betong på vintern, där vattenburen värme bidrar till en effektiv och ekonomisk härdning och uttorkning. Genom att ge dig full kontroll över torkprocessen, lägger vi till rätta för en säker, miljövänlig och ekonomisk utbyggnad.

Illustrasjon av bygg

Miljövänliga lösningar

Energy Rent hyr ut system för värme och torkning med fossilfria och utsläppsfria lösningar. Vi tar vår del av ansvaret och strävar efter att vara ett modernt och miljövänligt företag som uppfyller morgondagens krav.

Vattenburen värme innebär liten risk för läckage och är en effektiv och miljövänlig form av uppvärmning. Med en tekniskt centraliserad enhet får du en säker katalysator för det bästa, dammfria inomhusklimatet. Att hyra system för byggvärme från Energy Rent till ett projekt bidrar till en enkel, ekonomisk och miljövänlig genomförande.

Fossilfri värme på Greverud Torg

År 2018 levererade vi vattenburen värme till Greverud Torg. I över 12 månader stod en enhet med 600 kW placerad i utkanten av byggarbetsplatsen. Genom golvvärme, tillfälliga konvektorer, fläktar och tillfälliga rör såg vi till att torkning och byggnation av våningar skedde i rekordtid! Systemet reglerar värmen efter behov och klimatiska förhållanden. Och med en central enhet som säkrar driften, slipper du gå runt och flytta på utrustning hela tiden – och kan därmed fokusera på att arbeta effektivt.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.