Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Uthyrning av portabel luftkonditionering

Uthyrning av portabel luftkonditionering från Energy Rent

Det finns flera alternativ på marknaden, men hos Energy Rent erbjuder vi uthyrning av portabel luftkonditionering och kylaggregat som kan vara den perfekta lösningen för dina behov.

Det finns få saker som kan vara mer frustrerande än att uppleva antingen för hög eller för låg temperatur i ett rum. De flesta föredrar en behaglig rumstemperatur mellan 18-22°C, gärna omkring 20°C. Att öppna fönster i sovrummet ger liten lindring när sommarvärmen når 27°C, och det är lika ineffektivt att lufta rummet när temperaturen kryper ner till -10°C om vintern.

Lite om kylteknik

Låt oss ta en snabb titt på hur en värmepump faktiskt fungerar. För att förstå detta bättre är det hjälpfullt att veta vilka de viktigaste komponenterna i en värmepump är. En värmepump består av fyra huvudkomponenter: kompressor, kondensor, expansionsventil och förångare.

Värmepumpar, kylmaskiner, kylskåp och frysar fungerar alla efter samma princip. Det som skiljer dem är temperaturen de opererar vid och från vilken sida av processen de tar temperaturen, det vill säga om de levererar värme eller kyla.

För att uppnå uppvärmning tar en värmepump värmen från den varma sidan av processen. Det som är viktigt att förstå är att för att hämta ut värme, måste något kylas ner. Energin flyttar sig från varmt till kallt och vi använder en speciell vätska som förångas för att absorbera denna energi.

Nu när vi har en grundläggande förståelse för principerna kan vi fokusera på portabel luftkonditionerare och hur den fungerar.

Utmaningar med traditionella portabla luftkonditioneringsenheter

De flesta portabla luftkonditioneringsenheter på marknaden har några betydande begränsningar. För det första har de både förångaren (som tar in varm luft) och kondensorn (som avger värme) i samma enhet. Detta sker ofta genom ett rör med en diameter på cirka 150 mm. Denna rörgenomföring släpper ut varm luft, vilket leder till en betydande minskning av kylkapaciteten.

Det andra problemet är att det krävs ett rör för att leda bort den varma luften. Detta rör måste ledas ut ur rummet genom ett hål eller en öppning, vilket ger värmen en ny möjlighet att komma in i rummet. Detta kan också göra installationen mindre estetisk.

Utmaningar med kondens

När luften kyls ner kondenserar vattenångan i luften och blir till vätska. Detta vatten måste hanteras av luftkonditioneringsenheten. Vissa portabla luftkonditioneringsenheter har inte ett effektivt sätt att hantera kondensvatten på, vilket kan leda till stora mängder vatten som måste tömmas manuellt. Detta kan vara ett problem, i synnerhet i fuktiga omgivningar.

Utmaningar med buller

Många portabla luftkonditioneringsenheter kan vara bullriga och därför olämpliga att använda i sovrum eller kontor. De ger ofta en konstant dån förorsakat av kompressorn vilket kan vara störande.

Innovativa lösningar från Energy Rent

Det finns dock innovativa lösningar tillgängliga som undviker många av ovan nämnda utmaningar. Dessa lösningar liknar metoden för fasta värmepumpar genom att ha en utomhusenhet och en inomhusenhet.

Dessa enheter har ofta större kapacitet, ger större flexibilitet med avseende på placering och har en längre kaststräcka för luften. De är också utrustade med integrerade kondenspumpar och slangar för effektiv borttagning av kondensvatten och de ger ett mycket mer estetiskt tilltalande utseende.

Energy Rent erbjuder uthyrning av portabel luftkonditionering som är idealisk för tuffa villkor, inklusive industri- och processanläggningar.

Om du behöver en effektiv kyllösning, antingen för en akutsituation eller planerade behov, kan du lita på Energy Rent. Tveka inte att kontakta oss för en förutsättningslös samtla om hur vi kan hjälpa dig med dina kylbehov.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.