Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Underhåll av värmväxlare

Värmväxlare är livsnerven i ett värmeanläggning. Därför är det extremt viktigt med korrekt underhåll av värmväxlare. Vi på Energy Rent vet hur viktigt underhållet är och står redo att hjälpa dig med ditt värmesystem.

Värmväxlare garanterar effektiv värmeöverföring mellan olika medium och vätskor. Den har många små kanaler för att säkerställa effektiv överföring över en så stor yta som möjligt. Att ha många kanaler innebär att den också är utsatt för partiklar, korrosion och smuts i systemet. Detta kan blockera och skapa beläggningar på plattor som i sin tur leder till sämre överföring. Då måste temperaturen höjas och ekonomiskt blir det dyrare att driva värmväxlaren. Detta är något som händer över tid i de flesta system, och därför är kontroll och eventuell rengöring alfa och omega för att säkerställa ett ekonomiskt och driftsäkert system.

CIP

Vi har mycket erfarenhet av dimensionering av olika växlare och kan kontrollera både vätska och termisk om din växlare levererar den avsedda prestandan. Vi rengör också vår egen uthyrningsutrustning, växlare och system för kunder. I vårt sortiment har vi mobila rengöringssystem (CIP) med filter, värme, kraftfull pump och "flow reversal". När detta kombineras med de rätta kemikalierna för jobbet säkerställer vi ett bra resultat.

Byta packningar

I ett värmesystem slits packningar av ålder, drift, partiklar och temperatur. Plattorna får beläggningar och plötsligt är värmväxlaren den svagaste länken i systemet och fungerar nu som ett filter som absorberar allt "smuts". När detta inträffar minskar prestandan och effektiviteten i hela systemet markant. Genom att använda en CIP återställs prestandan och det hindrar inte planerade driftstopp. Vi på Energy Rent kan tillhandahålla allt från CIP, reservdelar och själva utförandet av underhållsarbetet.

Kemisk rengöring

Vi hade en kund som upplevde att värmen i byggnaden sjönk på grund av magnetit i radiatorerna. Vi utförde då en termografi av radiatorerna, både före och efter, vilket avslöjade stora utmaningar med värmeöverföringen. Vi spenderade sedan två dagar på kemisk rengöring där vi "spolade" hela byggnaden inklusive pumpar, golvvärme, radiatorer och rörsystemet. Efter detta återställdes prestandan och kunden behövde inte gå runt med långkalsonger och mössa inomhus längre. Detta visar vikten av bra underhåll av värmväxlare

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.