Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Uthyrning av tillfällig kylning

Prosjektfakta

6 torrkylare
Användning av glykol och plattvärmeväxlare för optimal värmeöverföring
Integrerad lösning för biogasprocessens kylbehov

Utmaningen

IVAR IKS bygger ett av Norges största biogasanläggningar för behandling av slam, matavfall och annat organiskt avfall på Grødaland. Det var nödvändigt att hitta en tillförlitlig kylninglösning som kunde hantera de höga värmelasterna från biogasproduktionen för att säkerställa effektiv och säker drift av anläggningen.

Mobil Drycooler

Lösningen

För att uppfylla kylanläggningens krav, levererade Energy Rent 6 torrkylare tillsammans med nödvändiga mängder glykol och ett antal plattvärmeväxlare. Denna kombination valdes för att maximera kylningseffektiviteten och säkerställa stabil temperaturkontroll i de kritiska processerna. Installationen av torrkylare tillät för en utsläppsfri och energieffektiv kylninglösning som kunde integreras smidigt med anläggningens design.

Resultatet

Tack vare den skräddarsydda kylninglösningen kunde de termiska kraven för biogasproduktionen hanteras effektivt, vilket säkerställde en jämn drift och optimerade processer. Detta har bidragit till att förbättra både effektiviteten och hållbarheten av anläggningen, vilket är viktigt för IVAR IKS mål om miljövänlig energiproduktion.

40501-mobil-varmeveksler-he-800-c_h

Energy Rent spelade en nyckelroll i att säkerställa att vår nya biogasanläggning uppnådde maximal produktionseffektivitet genom deras innovativa kylninglösning. Deras förståelse för våra tekniska behov och förmågan att implementera effektiva lösningar har varit ovärderlig.

- Projektledare, IVAR IKS

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.