Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Prosjektfakta

Användning av 5 st 22 kW elektriska mobila värmekjedjor (Heatboy)

Utmaningen

Projektet innefattade utvecklingen av innovativa "VIP-element "- betongelement med integrerade värmesrör. Utmaningen var att testa och visa att dessa rör kunde effektivt leverera värme både under själva gjutprocessen i kallt klimat, och fungera som en värmekälla för byggnaden under dess livstid.

Elektrisk fyrkjele

Lösningen

Energy Rent levererade fem 22 kW Heatboy elektriska mobila värmekjedjor för att värma upp vätskan i rören integrerade i betongelementen. Dessa pannor säkerställde jämn och kontrollerad uppvärmning av rören, vilket var avgörande för att uppnå önskad temperatur i betongen under härdningsprocessen och för att visa produktens funktionalitet i realistiska byggförhållanden.

Elektrisk fyrkjele

Resultatet

Heatboy värmekjedjor levererade nödvändig värme, vilket säkerställde att betongelementen härdade korrekt och undanröjde skador relaterade till kallt klimat. Den framgångsrika testningen visade att rören inte bara effektivt kunde leverera värme under bygget, men också hade potential att fungera som en permanent värmekälla för byggnaden. Detta bidrog till att minska behovet av traditionella uppvärmningsmetoder och visade en innovativ lösning för byggindustrin.

Energy Rents bidrag med Heatboy värmekjedjor var essentiellt för vår framgång i testningen av VIP-elementen. Deras lösning säkerställde att vi kunde visa både effektiviteten och den praktiska användningen av vår nya betongteknologi under utmanande förhållanden.

- Projekt Ingenjör

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.