Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Tillfälliga industriångpannor - bli en nöjd kund du med!

Vattenburen värme som uppvärmningsmetod

Kostnadseffektiv och tillförlitlig uppvärmning

Vi på Energy Rent har i flera år hyrt ut tillförlitliga och kostnadseffektiva tillfälliga värmesystem och vattenburena värmesystem för en rad olika ändamål. Oavsett om utrustningen ska användas för planerade operationer eller oväntade nödsituationer har vi den utrustning och expertis som behövs för att lösa situationen så kostnadseffektivt och snabbt som möjligt.

Uppvärmning kan ske på många olika sätt och vattenburen värme är ett av flera alternativ. Vattenburen värme är helt enkelt vatten som värms upp via en värmekälla. Ett vattenburet värmesystem, tillsammans med andra olika förnybara värmekällor, är ett kostnadseffektivt och tillförlitligt värmesystem.

Vatten har en god värmekapacitet och är en av huvudskälen till att många väljer att hyra ett vattenburet system snarare än att använda andra lösningar som ofta innefattar många mindre enheter.

Många användningsområden för vattenburen värme

Vattenburen värme kan användas vid de flesta tillfällen och marknader, och kan användas både i planerade och oplanerade situationer. Uppvärmningsmetoden är en särskilt föredragen lösning på byggarbetsplatser, men används ofta också i befintliga bostäder och byggnader. Färdiga byggprojekt som planerar att använda vattenburen uppvärmning som värmekälla när projektet är färdigt kan ha många fördelar av att använda vattenburen värme även under byggfasen.

Hotell, sjukhus, produktionsanläggningar, kontorsbyggnader, idrottsarenor och fotbollsplaner är bara några få exempel på var vattenburen värme kan användas. Vi har bland annat levererat vattenburen värme för uppvärmning av gräsmattan på fotbollsplaner, något vi faktiskt ser som en ökande trend på idrottsarenor.

Vid oväntade händelser där fjärrvärmekontakten går förlorad kan vi snabbt få tillgång till systemet igen genom att ansluta en av våra mobila enheter. I sådana fall kan vi bland annat leverera en värmecentral, eller en radiator med fläkt för varm luft.

Vattenburen värme har många fördelar

En av de största fördelarna med ett vattenburet värmesystem är att man slipper stora mängder damm i luften, vilket annars en värmefläkt skulle ha avgivit. Ett vattenburet värmesystem fungerar därför bra i situationer där det kan uppstå känslighet för damm, astma eller allergier, som till exempel på kontoret.

En mobil värmecentral är ett alternativ för uthyrning av vattenburen värme. Vi har flera typer av mobila värmecentraler, och det är möjligt att välja mellan värmecentraler som drivs av gas, elektricitet, olja, bio-olja eller pellets.

Vannbåren varme

Om du väljer elektrisk uppvärmning istället för ett gas- eller oljedrivet värmesystem, kommer lösningen också att vara mer miljövänlig och kan faktiskt också ibland vara mer effektiv om alla förutsättningar finns på plats.

Många möjligheter

Vattenburen värme är bara ett av många sätt att skapa värme. Vi har i många år hjälpt våra kunder med uppvärmning och möjligheterna är många.

Ett alternativ är att använda ett värmesystem där varmt vatten produceras för vattenburen värme. Det är också möjligt att använda en vatten värmepump, antingen luft-till-vatten eller vätska-till-vatten. Bio-pannor är också ett alternativ.

Vanligtvis använder vi mobila värmepumpar, elektriska pannor, bio-pannor, gaspannor eller pellets-pannor när vi ska producera varmt vatten för vattenburen värme hos kunden. Värmen som produceras genom anläggningen leds vidare genom flexibla slangar i storlek efter behov, allt från DN25 till DN150.

Vannbåren varme
Vi har kompetent personal som anpassar och skräddarsyr vattenburna värmelösningar som tillfredsställer dina behov. Kontakta oss om du vill ha mer information eller referenser för att hyra vattenburen värme.

Vattenburen värme för fotbollsplaner

Vi har i flera projekt levererat uppvärmningssystem där vattenburen värme har använts. Vattenburen värme är en effektiv uppvärmningsmetod som blir alltmer populär att använda.

Intresset för uppvärmningsmöjligheter på idrottsarenor ökar och det blir allt vanligare med uppvärmning av gräsmattan på fotbollsplaner. Fördelarna är stora på vintern när det snabbt blir snö och frost på planen.

För sådana projekt med uppvärmning av mattan på fotbollsplaner har vi använt en mobil värmecentral för att producera värmen. Därefter har vi levererat vattenburen värme ut i själva gräsmattan.

Vi har i tidigare projekt levererat 7,5 MW vattenburen värme genom ett system. Vi har också vid flera tillfällen levererat värmecentraler i megawattklassen.

Image of a mobile waterborne fossil-free heating plant
Mobil vattenburen värmecentral

När som helst

Våra mobila enheter är smart förpackade. Detta för att de ska vara lätta att transportera, ta liten plats och vara lätta att installera.

Cirkulation av glykol i systemet kan förhindra frysning under inaktiva perioder. Det möjliggör också uppstart av systemet vid temperaturer ner till -20⁰C.

Vår utrustning kan levereras med fjärrövervakningsteknik, så att du kan fokusera på driften. Vårt tekniska team övervakar och kontrollerar utrustningen dygnet runt, för dig.

Lång erfarenhet av värme

Vi på Energy Rent har över tio års erfarenhet av att hyra ut vattenburen värme till de flesta marknader. Vi har hög teknisk erfarenhet i ämnet och specialister som kan hjälpa till att skräddarsy en lösning för dina behov.

Kontakta oss via telefon, mail eller chat för en kostnadsfri samråd och offert.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.