Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Ångpannor är ett energieffektivt val och innefattar ett aggregat som genom förbränning av bland annat naturgas och olja bildar ånga, som kan användas till allt från värmekraftverk till pappersfabriker.

Uthyrning av ångsystem

Uthyrning av ångsystem: En komplett guide för industriella applikationer

Ångsystem är avgörande system som används inom en rad oliella och kommersiella sammanhang. De är nödvändiga i processer som livsmedelsproduktion, textiltillverkning, pappersproduktion och kemisk industri, samt för uppvärmning och reglering av luftfuktighet i byggnader.

Vad är ett ångsystem?

Ett ångsystem består av flera komponenter, inklusive en värmekälla, en enhet för att generera ånga och ett distributionssystem som transporterar ångan till önskade platser. Värmekällan kan vara ett kol- eller gasdrivet kraftverk, en elektrisk ugn eller en värmepump. Ångan genereras genom en panna eller en ånggenerator och distribueras via rörsystem och ventiler.

Olika typer av ångsystem och deras användningsområden

Det finns flera olika typer av ångsystem, som kondensatsystem eller icke-kondensatsystem, samt högtryckssystem eller lågtryckssystem:

  • Kondensatsystem: Dessa är designade för att återvinna värmen genom att kondensera ångan tillbaka till vatten. Detta ökar effektiviteten och minskar energiförbrukningen.
  • Icke-kondensatsystem: Lämpliga för processer som kräver högre temperaturer där det inte är önskvärt att kondensera ångan tillbaka till vatten.
  • Högtryckssystem: Dessa system genererar ånga under högre tryck än omgivningarna och används ofta där det finns behov av hög kondenseringstemperatur för att öka effektiviteten.
  • Lågtryckssystem: Dessa system genererar ånga under lägre tryck än omgivningarna och används ofta där man önskar minska energiförbrukningen.

Fördelar med att hyra ångsystem

Att hyra ett ångsystem kan erbjuda flera fördelar, särskilt för företag som behöver ångkapacitet för kortare perioder eller för att testa systemet innan full investering:

  • Kostnadseffektivitet: Undviker behovet av stora kapitalinvesteringar i fasta anläggningar.
  • Flexibilitet: Möjlighet att hyra anläggningar efter behov, idealiskt för säsongbaserad produktion eller vid tillfälligt ökad efterfrågan.
  • Tillgång till senaste tekniken: Hyra ger tillgång till de senaste och mest energieffektiva lösningarna utan behov av egna uppgraderingar.

Underhåll och service

Underhåll är avgörande för säker och effektiv drift av ångsystem. Energy Rent erbjuder omfattande underhållstjänster, inklusive inspektion och rengöring av komponenterna samt periodiskt underhållsarbete. Vi ser också till att följa gällande säkerhetskrav och utför regelbundna säkerhetskontroller.

Varför välja Energy Rent?

Med över tio års erfarenhet av att leverera ångsystem till industriprojekt har Energy Rent den nödvändiga expertisen för att säkerställa pålitlig utrustning och support genom hela hyresperioden, vilket gör oss till en föredragen partner för dina ångbehov.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.