Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Bilde av tørrkjøler

Torrkylare för nedkylning eller frikylning

En torrkylare är flexibel och har flera användningsområden, vilket gör den gynnsam att använda vid nedkylning av energikällor eller för användning vid frikyla. Torrkylaren kyler vatten i ett slutet system utan att komma i kontakt med utomhusluften med hjälp av kraftfulla fläktar. En torrkylare finns i många olika varianter, vilket kan göra det svårt att hitta den som passar varje projekt bäst – också för att en torrkylare har många faktorer som måste beaktas.

En torrkylare används ofta tillsammans med ett kylsystem, en värmepump eller när tester ska utföras på värme- eller kylutrustning, där torrkylaren effektivt ska ta bort överskottsvärme. Vi vet att alla projekt erbjuder olika anpassningar och att det kan vara krävande att hitta rätt utrustning. Våra specialister arbetar därför varje dag med att designa nyckellösningar in i minsta detalj som möter kundens behov, för att skapa bästa möjliga resultat. En torrkylare erbjuder även billiga och enkla alternativ för frikyla, vilket gör att du inte behöver ett kylsystem i drift och utan att använda el för att driva torrkylaren.

Kylning av anläggningar

Energy Rent kontaktades av IVAR IKS under uppförandet av en biogasanläggning för olika typer av matavfall och slam vid Grødland i Rogaland. Vi levererade sedan 6 torrkylare med glykol och en mängd plattväxlare för att kyla ner anläggningen. Anläggningen är en av Norges största biogasanläggningar och stod färdig 2015.

Det finns många fördelar med en torrkylare

En torrkylare är stor respektive platskrävande, men till sin fördel är den mycket flexibel i användning och kapacitetsreglering. Vissa torrkylare kan installeras både inomhus och utomhus och är slutna system – vilket skyddar växten. En torrkylare kräver glykol i vattenkretsen, men är i gengäld nästan underhållsfri och mycket gynnsam för värmeåtervinning. Vilket gör torrkylare fördelaktiga för kylning eller frikylning.

Backupsystem, nödlösning eller testning

Vi levererar ofta hyrutrustning för akuta och/eller akuta situationer på kort tid. Vi har bland annat akut levererat torrkylare till Stavanger Universitetssjukhus. Med lång erfarenhet av akututhyrning kan vi på kort tid sätta upp skräddarsydda lösningar som täcker kundens skräddarsydda behov. Tillsammans med en stor uthyrningsflotta och snabb leverans kan vi i de flesta fall leverera utrustning för alla tillfällen inom 24 timmar.

Under flera år har Energy Rent även levererat och hjälpt kunder med rätt hyreslösning för testning. behöver du en torrkylare för att testa värmesystem? Vi levererar skräddarsydda lösningar för bästa möjliga testning av ditt system.

Mobil torrkylare DC 250 och DC 1000

Vi har flera olika mobila torrkylare i vår uthyrningsflotta. Torrkylare DC 250 är en mindre torrkylare som kan reglera luftflödet i 3 steg, och som kan installeras både inomhus och utomhus. Å andra sidan kan DC 1000, som är en större mobil torrkylare, reglera luftflödet i 12 olika steg.

Bilde av tørrkjøler
tørrkjøler

24-timmars säkerhetstelefon

Vi på Energy Rent har över tio års erfarenhet av att hyra torrkylare. Oavsett om det är planerat eller brådskande kan vi hjälpa dig med de bästa lösningarna för att tillgodose dina behov.

Vi har en bemannad telefon som kan användas när som helst, om olyckor och kriser skulle uppstå. Kontakta oss för en pratstund om att hyra en torrkylare.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.