Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Torrkylare för kylning eller frikylning

En torrkylare är flexibel och har flera användningsområden, vilket gör den fördelaktig för nedkylning av energikällor eller för användning vid frikylning. Torrkylaren kyler ner vatten i ett slutet system utan att vara i kontakt med friluft, med hjälp av kraftiga fläktar. En torrkylare finns i många olika varianter, vilket kan göra det svårt att hitta den som passar bäst för varje projekt – också för att en torrkylare har många faktorer att ta hänsyn till.

En torrkylare används ofta tillsammans med ett kylsystem, en värmepump eller när det ska utföras tester på värme- eller kylutrustning, där torrkylaren effektivt ska avlägsna överskottsvärme. Vi vet att alla projekt kräver olika anpassningar, och att hitta rätt utrustning kan vara utmanande. Våra specialister arbetar därför varje dag med att designa nyckelfärdiga lösningar ner till minsta detalj som täcker kundens behov, för att kunna skapa bästa möjliga resultat. En torrkylare ger också billiga och enkla möjligheter för frikylning, vilket innebär att du inte behöver ett driftsatt kylsystem och utan att använda ström för att driva torrkylaren.

Nedkylning av anläggningar


Energy Rent kontaktades av IVAR IKS under byggandet av en biogasanläggning för olika typer av matavfall och slam på Grødland i Rogaland. Vi levererade då 6 torrkylare med glykol och en mängd plattvärmeväxlare för att kyla ner anlägget. Anlägget är ett av Norges största biogasanläggningar och stod färdigbyggt 2015.

Det finns många fördelar med en torrkylare


En torrkylare är relativt stor och platskrävande, men är å andra sidan mycket flexibel i användning och kapacitetsreglering. Vissa torrkylare kan monteras både inomhus och utomhus och är slutna system, vilket skyddar anläggningen. En torrkylare kräver glykol i vattencirkulationen, men är i gengäld nästan underhållsfri och mycket fördelaktig för värmeåtervinning, vilket gör torrkylaren till nedkylning eller frikylning fördelaktig.

Back-up system, nödlösning eller testning


Vi levererar ofta uthyrningsutrustning till akuta situationer eller nödsituationer snabbt. Vi har bland annat akut levererat en torrkylare till Stavangers universitetssjukhus. Med lång erfarenhet av akut uthyrning kan vi snabbt sätta upp skräddarsydda lösningar som täcker kundens anpassade behov. Tillsammans med en stor uthyrningspark och snabb leverans kan vi i de flesta fall leverera utrustning till varje tillfälle inom 24 timmar. Energy Rent har också under flera år levererat och hjälpt kunder med rätt uthyrningslösning för testning. Behöver du en torrkylare för att testa värmesystem? Vi levererar anpassade lösningar för bästa möjliga testning av ditt system.

Mobil torrkylare DC 250 och DC 1000


Vi har flera olika mobila torrkylare i vår uthyrningspark. Torrkylaren DC 250 är en mindre torrkylare som kan reglera luftflödet i 3 steg och kan installeras både inomhus och utomhus. DC 1000, som är en större mobil torrkylare, kan däremot reglera luftflödet i 12 olika steg.

Dygnet runt bemannad jourtelefon


På Energy Rent har vi över tio års erfarenhet av att hyra ut torrkylare. Oavsett om det är planerat eller akut, kan vi hjälpa dig med de bästa lösningarna för att tillfredsställa dina behov.


Vi har en bemannad jourtelefon som kan användas när som helst, om olyckor eller kriser skulle uppstå. Kontakta oss för ett samtal om att hyra en torrkylare.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.