Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Oversiktsbilde av bondegård

Nödkylning - Omedelbar leverans av kylutrustning

Omedelbar utrustning, redo för nödkylning

Temperaturen på termometern stiger gradvis och vi är på väg mot varmare tider. Långbyxorna byts ofta ut mot kortare shorts och klänningar. Färgglada blommor blommar överallt och färska grönsaker avnjuts både råa och grillade. Varmare tider erbjuder mycket gott, men att hålla rummen svala kan vara mer krävande än normalt. Till exempel kan bönodlare och andra anställda ställas inför utmaningar när de ska förvara färska grönsaker eller blomsterlökar vid rätt temperatur. Alltför höga temperaturer vid lagring av t.ex. potatis och morötter förkortar avsevärt råvarornas hållbarhet och ökar risken för ett omedelbart driftstopp och behov av akut kylning.

Det finns strikta krav på hur grönsaker ska förvaras. Morötter för långtidsförvaring måste förvaras vid en temperatur på 0 grader Celsius. Om den låga temperaturen inte bibehålls under lagringsprocessen finns det risk för att morötterna ruttnar.

Bönodlare och trädgårdsmästare som behöver kalla kylrum för lagring har naturligtvis egna system för detta - men vad händer om utrustningen går sönder? Eller inte fungerar tillfredsställande? Eller att utrustningen behöver ett planerat drift- eller servicestopp?

På Energy Rent har vi stor erfarenhet av tillfällig kylning. I flera projekt har Energy Rent hjälpt till att upprätthålla svala förrådsutrymmen för att uppfylla kvalitetskraven för förvaring. Vi har ett stort lager med en bred produktkatalog av kylsystem för uthyrning och vi är redo att leverera snabb nödkyla om olyckan skulle vara framme eller om nödkyla behövs vid ett planerat driftstopp. Vår personal har hög kompetens inom mobil kylning och kan lösa alla utmaningar inom nödkylning!

Undvik matsvinn med rätt temperatur!

En grönsaksodlare från Nærland kontaktade oss när han upplevde utmaningar med temperaturen i sitt kylrum. Kompressorn i ett av kylrummen hade gått sönder och han hade problem med att förvara flera ton morötter. Det hade också varit ett mycket bra grönsaksår och han behövde mer lagringsutrymme.

Grønnsaksbonde med gulrot i hånden

På Energy Rent levererade vi en mobil kyllösning så att grönsaksodlaren Arnt-Egil Nærland inte behövde slänga flera ton morötter. Rummet som vi installerade mobil nödkylning i användes ursprungligen inte som kylrum, så Nærland fick ännu mer lagringsutrymme. Den kyllösning vi levererade resulterade i att Nærland kunde lagra 150 ton morötter i rätt temperatur.

Tillfällig nödkylning levererad med kort varsel

Vi har lång erfarenhet, god expertis och ett brett utbud av produkter och utrustning, vilket innebär att vi kan hjälpa till med kort varsel med en snabb lösning som är skräddarsydd efter dina behov. Vi är specialiserade på uthyrning av nödkyla och under 2020 kontaktades vi av ett företag som behövde akut hjälp när hela deras kylsystem plötsligt stannade. På knappt två timmar levererade vi ett komplett kylsystem och räddade mat från att slängas.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.