Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Kylning av serverrum

Utan tillräcklig kylning kan det bli väldigt varmt i datorrummet/serverrummet. Om kylningen misslyckas är det väldigt troligt att servern kommer att misslyckas. Vi har tagit några enkla steg för hur du kan minska värmen i ditt datorrum eller serverrum.

Tillverkaren anger vanligtvis något som kallas MTBF vilket betyder ”Mean Time Between Failure”. MTBF är ett tal som anger hur många fel som uppstår efter ett visst antal driftstimmar. Detta antal ändras när driftsförhållandena avviker från vad tillverkaren har testat.

Förutom att servern kan sluta arbeta omedelbart vid för hög driftstemperatur, kommer värmen att påverka komponenternas livslängd negativt. Fel på CPU (processor), PSU (strömförsörjning) RAM (minne), HD (HD/SSD) som read-write och felaktiga grafikkort är inte ovanliga vid för hög temperatur.

Värmen kommer vanligtvis från själva servern (komponenterna), elektronik som t.ex. ljus och omgivningen/ventilation.

För att sänka temperaturen på servern eller i datorrummet kan du börja med att kontrollera;

  • Finns det ljus eller andra elementära värmekällor?
  • Har man ventilation och är denna tillräcklig?
  • Står solen direkt på fönstret utan persienner eller annat skydd från solen?
  • Fungerar alla fläktarna i skåpet på servern?
  • Har man kylmaskin? Funkar denna?
  • Har de gjort ändringar i datarummet, t.ex. lägga till mer utrustning?

Det finns förmodligen flera orsaker till misstag, men dessa är förmodligen de vanligaste.
Uppstår det akut behov av kylning är det bra att veta att Energy Rent kan leverera kylning med express. Vi kan leverera från 3 kW och upp till 500 kW från vårt eget lager och ännu större via våra leverantörer.

Kylning av litet serverrum

Om serverrummet är litet kan KM7 fungera bra för en datarumskylare. Observera att detta är en helt annan version än de traditionella mobila kylningsenheterna KM3.3.

Fördelen med KM7 är att den levereras med en inomhusenhet och en utomhusenhet. Slangarna däremellan är fyllda med glykol och kan levereras i längder upp till 30 meter! Detta innebär att du har mycket större flexibilitet för att tappa värmen. Den heta delen kan hängas i de medföljande kedjorna ut genom fönstret om du vill. Detta är plug’n play när det är som bäst. Anslut ett 230V-uttag, anslut inomhusenheten och utomhusenheten med kraftfulla snabbkontakter och tryck på start. Det blir inte enklare än så här!

Kylning av större serverrum

När det gäller kylning av serverrum över en viss storlek kan vi leverera t.ex. kombination Chiller KM 100 Cool FC ECO BI och AC 150C/H. Då har du en kraftfull kylningslösning för serverrummet. Själva kylmaskinen har två kompressorer och har en inbyggd frikylningsfunktion för kostnadseffektiv drift.

Ventilationsaggregatet levereras med en inbyggd frekvensomvandlare och dammfilter. Vi kan också leverera med 4 st 500mm flexibla ventilationsrör för optimal luftfördelning.

Vi har även större kylanläggningar än detta, så det är bara att kontakta bara för mer information.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.