Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Korntorkar och bolvärmning - möjligheterna är många

Byggtork och husvärme för flera tillfällen

Miljövänliga metoder för byggtorkning och byggnadsuppvärmning på norska byggarbetsplatser är aktuella ämnen – särskilt efter förbudet mot att använda fossila bränslen. Vi på Energy Rent har under flera år levererat fossilfria värme- och torklösningar till våra byggkunder.

 

Möjligheterna är många

Vi har allt från små elektriska byggtorkar till stora diesel- och gastorkar. Fossilfria energikällor för torr bygg- och byggnadsuppvärmning som kan användas är värmepumpar, biodiesel/biogas, pellets/flis eller elvärme.

 

Hyr en elvärmare som byggtork

Elvärmare, eller vattenburna elpannor, är de enklaste och billigaste lösningarna. En elvärmare är mycket kompakt, lätt att flytta och flera kan placeras utanför byggnaden för att sprida strömanslutningen/behovet. Dessa är prisvärda att hyra och lätta att använda. En elpanna är kompakt och kan erbjuda stor effekt med ett litet fotavtryck.

Vi har även större elvärmecentraler. Vi har nyligen levererat en 410kW elektrisk värmecentral med tillsyn till en partner.

Fördelar med elektrisk byggtork

En elektrisk byggtork är emissionsfri, har ett keramiskt PTC-värmeelement och har en kompakt dimension. De har en lätt 2-stegs justerbar värmeeffekt med steglös temperaturreglering från + 5 grader Celsius till + 40 grader Celsius. De har en inbyggd temperaturgräns med automatisk återställning, och skydd mot överhettning.

 

Värmepump för byggnadsvärme

En värmepump kan även användas som byggnadsvärmare eller byggnadstork. Vi levererar olika värmepumpar: luft-luft-, luft-vatten- och vatten-vattenvärmepumpar som var och en har olika egenskaper.

Vi blev ombedda att leverera miljövänlig och utsläppsfri byggnadsuppvärmning vid rehabilitering. Den bästa lösningen var att använda en mobil luft-vattenvärmepump med integrerad tank, topplast och avancerad styrning/övervakning.

 

Biopannor som byggtorkar och byggnadsvärme

Biopannor föredras av större byggarbetsplatser och industrier. Vi kan leverera utrustning som förbränner biogas, bioolja och pellets/flis. En biopanna kräver lite el och lämpar sig väl för större projekt och för akuta behov.

 

Korntork K160

En mobil dieseldriven byggtork som lämpar sig väl för industri, bygg och större evenemang. Byggtorken har en värmekapacitet på 145kW och lämpar sig därför väl för större uppdrag.

 

Korntork DG45

En gasdriven byggtork som direkt avger värme direkt. Byggnadsvärmaren har en värmekapacitet från 22kW till 45kW.

Utslippsfri oppvarming rehabilitering

Vi hjälper dig genom hela projektet

Vi har personal med hög kompetens och lång erfarenhet av att hyra ut tillfällig och mobil värme. Våra specialister är flexibla och duktiga på att anpassa skräddarsydda lösningar för att tillgodose varje individs behov. Vi står redo att hjälpa dig med installation och drift och vi finns tillgängliga och bistår under hela hyrestiden. All utrustning är fjärrövervakad vilket ger oss möjlighet att snabbt svara om något skulle dyka upp på vägen.

 

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.