Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Hyra ventilation

Vad måste man tänka på när man hyr ventilation?

Uthyrning av ventilation kan vara aktuellt i många olika typer av projekt. Vid akut behov vid ett plötsligt avstängning, eller en mer planerad operation, är det bra att vara medveten om att du kan få hjälp med att hyra ventilation av Energy Rent.

Vi har under många år hjälpt våra kunder med leverans av ren frisk luft och kan även vara behjälpliga med både värme och kyla.

Uthyrning av ventilation

När du ska börja hyra ventilation är det flera saker du måste ta hand om. Först ska luftkapaciteten bestämmas och här kan Energihyra vara behjälplig med dimensioneringen. Önskad luftmängd ses vanligtvis i relation till volym och kanalnät. Vidare ska övervägas om det finns behov av balanserad ventilation.

Installation av uthyrd ventilation

För att kunna erbjuda den bästa lösningen för projektet bör man överväga om kylning eller värme behövs. Det hjälper inte om vi har tillräckligt om du inte har tillräckligt med luftflöde om det är för kallt eller för varmt. Dessutom bör det klargöras att det finns rätt spänning och tillräckligt med ström i utrymmet.

Rätt dimension på slangar eller spiro beroende på vad som används är också viktigt.

Här finner du våra ventilationsanläggningar

Bästa praxis vid uthyrning av ventilation

För att kunna beräkna rätt ventilationssystem är det flera faktorer som måste beaktas. Information som m3/h, önskad rumstemperatur, vart den uthyrda ventilationen ska installeras, finns det befintliga kanaler, det ska finnas balanserad ventilation och inte minst kolla upp behovet av värme och kylning.

Utleie ventilasjon med varmepumpe fra Energy Rent AS

Det som ofta inte kommer ut tillräckligt bra är filtreringsgraden av luften. Detta är en viktig punkt när det gäller ett bra inomhusklimat, men också för att säkerställa en bra och säker drift. Här kommer olika applikationer att ha olika krav och behov.

Olika behov av ventilation

Sjukhus har till exempel ofta mycket hårda krav på ventilation. En poäng i sammanhanget att typen av värmeåtervinning måste övervägas noggrant. Den klassiska roterande värmeåtervinningen täcker normalt inte de krav som sjukhusen ställer. En kontorsbyggnad kommer normalt att ha runt 20 grader och balanserad ventilation för att undvika över- eller undertryck. Det ställs krav på filtrering av luften för att säkerställa en god inomhusmiljö.

Ett annat exempel är ett datacenter eller serverrum. Dessa behöver vanligtvis en temperatur på runt 20 grader för att säkerställa gynnsamma förhållanden för teknisk utrustning. Frisk luft behövs sällan. Men det finns strikta krav på filtrering och luftfuktighet.

Filterbrytare för uthyrning av ventilation

Ska du ventilera ett tält eller hall blir det ofta sämre isoleringsvärden. Dessutom finns det inte alltid krav eller önskan om frisk luft, utan denna grupp vill gärna ha en viss temperatur. Så då är det viktigt med temperaturkontroll och hantering av kondens, topplast etc är på plats.

1. Ventilationsaggregat

Som vi har sett har ett ventilationsaggregat många uppgifter. Ventilationsaggregatet består i huvudsak av tryckfläkt, sugfläkt, värmeåtervinning, batteri för kyla eller värme samt styrning. I vår hyrespark har vi ventilationsaggregat med integrerad kompressor, förångare, kondensor, köldmedium och expansionsventil. På så sätt kan vi leverera värme, kyla och frisk luft, allt i ett paket.

Fossilfri byggvarme varmepumpe85LL
Uthyrning av ventilation från Energy Rent AS

Vi bistår med både design och justeringar och vi kan enkelt byta uthyrning av ventilation om det skulle behövas. Ett mobilt anläggning kan startas snabbt när utrustningen är färdigtestad och klar att användas. Dessutom har vi alla möjliga tillbehör som flexibla 500mm spirokanaler och mycket mer för snabb installation och drift.

I de flesta fall kommer vi att kunna ha drift inom 24 timmar efter beställning!

2. Service och underhåll

Service och underhåll av uthyrd ventilation är viktigt och innebär en standardkontroll av filter, fläktar, kanaler, ventiler och temperaturer.

Fråga oss om en bra servicepartner i ditt område, vi har ett brett nätverk i Sverige som kan göra detta. Vid en planerad eller oplanerad avstängning kan det vara fördelaktigt att hyra en tillfällig anläggning, Energy Rent hjälper dig gärna att hyra ut ventilation till ditt projekt.

Service och underhåll på uthyrning av ventilation

För ventilationsanläggning som har integrerad kyla krävs F-gas och service på kylkretsen. Större reparationer och utbyte av komponenter eller maskiner kan också bli nödvändiga. Inte att förglömma de olika köldmedierna som fasas ut och måste ersättas av nya typer med bättre GWP (Global warming potential).

3. Transport

Vår ventilationsutrustning är redo för uttryck, och kommer efter provning och besiktning att skickas direkt till bilen som levereras till dig vid överenskommen tid. Ventilationsanläggningen kan skickas till egen bil för snabb leverans, eller styckegods för billigaste fraktkostnad.

Ventilationsanläggningen och tillbehören är gjorda för tuff användning. Vår utrustning är avsedd för utomhusplacering i väder och vind. Ventilationsanläggningen är antingen placerade i robusta ramar eller i containrar. Detta säkerställer enkel, snabb och säker förflyttning av utrustningen för både lastning, lossning och ut på projektet under montering. Vi har ett brett utbud av modulära mobila ventilationsanläggningar som säkerställer att du har tillgänglig utrustning för att hyra ventilation av oss.

Uthyrning av ventilation från Energy Rent AS

Vi transporterar uthyrd ventilation runt hela Norden genom våra fraktpartners, och kan alltid leverera på mycket snabb tid. Vi använder ofta Google Maps för att uppskatta leveranstiden. Vi har en 24/7 support som finns där för dig, när du behöver det.

4. Uthyrning av ventilation från Energy Rent AS

Ett hyresavtal ger många fördelar för dig som kund. Det säkerställer snabb leverans, tillgång till ett stort utbud av utrustning och möjlighet att prova på olika typer av utrustning och kraftbehov. Du behöver inte binda kapital i investeringar utan betalar löpande hyra som kan sägas upp närhelst du önskar en överenskommen bindning.

Vid en eventuell avbrott byter vi ut utrustningen mot en annan maskin, och säkerställer vidare drift. Om du ska utöka produktionen, har ett stort projekt, eller ska flytta inom en snar framtid kan hyra ventilation från Energy Rent vara en bra lösning för dig.

utleie-ventilasjon
Uthyrning av ventilation från Energy Rent AS

Dessutom får du ett professionellt team bakom dig som bistår med teknisk förberedelse, montering och drift. De allra flesta av våra maskiner har fjärrövervakning med uppsättning av larm och snabba nödsamtal ska vara ute.

Om du inte har lämplig personal eller önskan att driva anläggningen så sköter vi även detta genom ett driftavtal.

Kontakta oss för att hyra ventilation anpassad efter dina behov.

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.