Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365

Fordelen med kilfrost væsker

Minska driftskostnader och öka livslängden på ditt system med rätt Kilfrost-produkter!

Vi på Energy Rent är stolta huvuddistributörer för Kilfrost i Norden.

År 2012 avslöjades världens första serie värmeförflyttningsvätskor från Kilfrost, och deras specialvätskedivision lanserades. Vätskorna var avsedda att lösa några av de största moderna utmaningarna inom industriella applikationer.

Effektiva värmeförflyttningsvätskor kan vara giftiga. Giftiga vätskor utgör en risk för människors hälsa när vätskan används i industrier – särskilt inom mat- och dryckesindustrin.

Olika typer av vätskor har utvecklats, och vätskor med låg viskositet har överlägsen prestanda. Vi har producerat alla vätskorna med tanke på klimatvänlighet och mänsklig hälsa.

Genom att använda rätt vätska för ditt system kan du minska driftskostnaderna och öka livslängden på ditt system. Och vi hjälper dig mer än gärna.

Kilfrost ALV – en avancerad vätska med låg viskositet

Kilfrost ALV är en sekundär kylvätska speciellt utvecklad för att öka effektivitet och säkerhet i lågtemperaturkylutrustning och lågtemperaturkylkretsar.

Lyckad och optimerad behandling eller lagring av mat och dryck kan vara kritiskt temperaturberoende. Dessutom kräver processering av öl och andra drycker noggrann temperaturkontroll för optimal smak och produktlivslängd.

21000-ibc-alv

Propylenglykolkoncentrat (MPG)

Cooltrans CLT är en värmeförflyttningsvätska med hög prestanda av Mono Propylen Glykol, och den är speciellt designad för sekundära kylmedel och industriella kylapplikationer. Våra Cooltrans-vätskor är speciellt utvecklade för att ge ökad motståndskraft mot nedbrytning, avlagringar och korrosion.

Vätskan ger även mycket bra frostskydd, rengör kretsarna, är effektiv för värmeförflyttning och ger långsiktiga kostnadsfördelar till systemunderhållet.

Kilfrost_Cooltrans_Plus_25_litres

Kilfrost GEO – designad för att öka prestanda och säkerhet

Kilfrost GEO är en vätska som förbättrar både säkerheten och prestandan för jord- och vattenvärmepumpar med slutna slingor.

System som använder Kilfrost GEO kommer att kunna dra nytta av lägre tryckfall, minska pumpenergi och kostnader, vilket kommer att leda till högre total effektivitet.

Kilfrost GEO klassificeras som en icke-toxisk kylvätska, helt utan MEG. Av alla alternativ kräver GEO minst energi för att cirkulera i rörsystemet. Vätskan är framställd från förnybara resurser och kräver lite syre under nedbrytning.

Kilfrost GEO anses vara det mest effektiva alternativet bland kylvätskor, och är dessutom ofarlig för både hälsa och miljö.

Produktbilde av geo kilfrost

Monoetylenglykol (MEG)

Cooltrans CT är en högpresterande värmeförflyttningsvätska baserad på monoetylenglykol (MEG) som är designad för sekundära kylmedel och industriella kylapplikationer.

Kilfrost Cooltrans CT ger utmärkt frostskydd, rengör kretsar, ger effektiv värmeförflyttning och ger långsiktiga kostnadsfördelar till systemunderhåll.

Försiktighet bör iakttagas vid användning av denna produkt eftersom den innehåller etylenglykol som är farligt för människor.

20004-kilfrost-cooltrans-plastic-jerry

Jämförelse av olika vätskor

I tabellen nedan visas en jämförelse av egenskaperna hos olika Kilfrost-vätskor.

Vi har lång erfarenhet av Kilfrost-produkter och hjälper dig gärna att hitta rätt typ av vätska för ditt system. Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal!

Videoillustration av ALV, MEG och MPG

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.