Hoppa till huvudinnehålletRing ossTillgänglig 24/7/365
Midlertidig ventilasjon til barnehage

Bärbar värmepump för tåliga förhållanden

Bärbar värmepump

Bärbara värmepumpar är flexibla och mycket användbara. Det finns väldigt få saker som är värre än att sitta på ett kontor och gnissla tänder med en stor vinterjacka, eller droppa svett från pannan i bara shorts och en t-shirt. Rätt arbetstemperatur är viktigt för att kunna prestera bra, både på kontoret och i industriområdet.

 

Akut ventilation inför nyöppning av förskola

Vi har nyligen installerat en bärbar värmepump VP160VV i ett nytt dagis som skulle öppna. Plantskolan hade inga ventilationssystem innan öppning och vi blev därför kontaktade för att sätta upp ett tillfälligt bärbart system innan den officiella öppningen.

VP160 VV är i första hand utvecklad för att arbeta i tillfälliga projekt där kunden har en energibrunn till sitt förfogande. Enheten är kompakt och byggd i en behållare, vilket gör den bärbara värmepumpen robust och pålitlig.

 

Tegning av midlertidig haste ventilasjon til barnehage

Stor marknad för bärbara värmepumpar

En värmepump består av fyra huvudkomponenter; kompressor, kondensor, trottel/doppventil och en förångare. Och det finns många sorter på marknaden. På Energy Rent hyr vi ut både bärbara värmepumpar och kylaggregat. De flesta av de värmepumpar som finns på marknaden idag har utmaningar framför allt med kondens, buller och avgiven värme.

Värmepumpar som har kondensor och förångare i samma bok, ofta via ett rör på 150mm i diameter, kommer röret att avge värme. Kylkapaciteten försvagas därmed eftersom kapaciteten används för att kyla ner varm luft som måste ut via röret. Själva röret är också en nackdel, eftersom det är pinsamt och kräver en öppning i konstruktionen. Kondens och hur man blir av med kondensvattnet är också en utmaning. Svagt surr och ljud kommer ofta från kompressorn i själva värmepumpen. Det här är ett stadigt ljud som kommer.

 

Bärbar värmepump för sporthall

Kundens eget ventilationssystem hade inte tillräckligt stor kapacitet för att kyla ner sporthallen sommartid. Energy Rent kontaktades för att hjälpa till med kylning.

Vi installerade en tillfällig luft till luft värmepump VP85 LL. Fönstren i garageporten togs ut, så att slangarna kunde gå genom fönstren. Anläggningen var i drift inom ett halvt dygn.

VP85 LL är speciellt utvecklad för att fungera som fossilfri byggnadsvärme. Aggregatet har integrerad topplast, avancerad avfrostning och möjlighet till frisk luft.

Midlertidig ventilasjons til idrettsanlegg

Vi har bärbara värmepumpar att hyra för tuffa förhållanden inom industri och processanläggningar.

Vi har lösningar för bärbara värmepumpar med lösningar där dessa utmaningar kan undvikas. Det löser vi genom att imitera en fast värmepump, med en inomhusdel och en utomhusdel. Våra bärbara värmepumpar har också större kapacitet av denna anledning, de är mer flexibla vad gäller placering och har längre kastlängd i luften. Våra bärbara värmepumpar har en integrerad kondenspump och slangar för att transportera kondensatet ut.

 

Lång erfarenhet av värme och kyla

Vi på Energy Rent har över tio års erfarenhet av att hyra bärbara värmepumpar och kylaggregat. Vi har hög teknisk erfarenhet inom området, och flera duktiga proffs som kan hjälpa dig att skräddarsy rätt lösning för dina behov.

Kontakta oss via telefon, mail eller chatt för ett oförpliktande samtal och erbjudande.

 

24/7/365
Teknisk support 24/7 365
Utsändning av utrustning
Levererar till hela Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna och uppdateringarna från Energy Rent

Är det bråttom?

Vi är tillgängliga och kan leverera inom 24 timmar. Du behöver inte oroa dig för installation, det fixar vi.

Ring oss på+47 51 68 88 68

Osäker på vad du behöver?

Vi har lång erfarenhet, och våra skickliga experter hjälper dig att hitta rätt lösning.